Even voorstellen - Claudia Hass

Ik ben Claudia Hass. Dochter, zus, moeder, partner, vriendin en daarnaast hulpverlener met hart en hoofd. In mijn praktijk werk ik met volwassenen en kinderen die kortdurende coaching of therapie wensen.

Het kind in mij is aan zet wanneer ik in contact ga met kinderen. In gesprek met ouders en volwassenen ben ik een begripvolle gesprekspartner die put uit een eigen rugzak aan levenservaring, intuïtie en theorie gecombineerd met een gezonde dosis humor. Ik ben wie ik ben. Niet meer of minder (dan jij).

Ieder traject stem ik af op degene die tegenover me zit. Geen kind, geen gezin, geen hulpvraag is hetzelfde. Samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om weer in je kracht te staan of te kunnen hanteren wat het leven je brengt.

Claudia Hass, voorstellen, limburg, therapeut, drama

Coaching en advies met een vleugje magie

Mijn werkwijze kenmerkt zich door: De magie van verhalen & fantasie (zoals ik als dramatherapeut geleerd heb) en de magie van energetisch werken en spiritualiteit. En een gezonde dosis humor en gekke bekken ;)

Sloompje Slak producten helpen ouder en kind bij rouw, verlies en scheiding

Enkele jaren geleden heb ik een nieuwe tak binnen mijn bedrijf opgericht: Sloompje Slak. Onder die vlag hou ik me bezig met het overbrengen van kennis door het ontwikkelen van (therapeutisch) spel- en gespreksmateriaal en het geven van trainingen voor ouders en  professionals. Allemaal gericht op hoe je kinderen op een speelse manier kunt begeleiden bij scheiding, rouw en emoties. Zo heb ik al 2 kinderboeken geschreven, is er een supertoffe Sloompje Slak® knuffel geboren en zijn er SlooMoji gesprekskaarten ontwikkeld. Ken je mijn Sloompje Slak® producten al? HIER kun je ze vinden.

 

Opleiding voor professionals - Sterven doe je niet alleen

Samen met mijn collega, Renate Zelen van Bij Renate, verzorg ik (incompany) trainingen, Seminars en studiedagen over de onderwerpen;

  • systemisch werken in de palliatieve zorg binnen gezinnen
  • de kracht van aanraking, als woorden tekort schieten
  • praten over de dood in KinderTaal
  • begeleiden van stervensprocessen met professionele Na-Bij-Heid
  • het belang van zelfzorg in palliatieve en terminale zorg.

Een ander mooi project zie je onderstaand. In de videoreeks ‘In gesprek…Kinderen & de dood’ interview ik professionals en (ervarings)deskundigen over kinderen en de dood/doodgaan.