Kind- rouw

Kind, dood, rouw, verlies, emoties, verdriet

Verlies kent vele vormen. Het kan zijn dat je opa of oma sterft, je hond doodgaat, een van je ouders binnenkort gaat overlijden en/of dat jij zelf ongeneeslijk ziek bent. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Wanneer je kind te maken krijgt met een verlieservaring, volgt er een proces van rouw. Ieder kind rouwt op zijn eigen manier. In zijn eigen tempo. Geen enkel rouwproces is hetzelfde. Een rouwproces is uniek. Dat maakt het soms lastig om te bepalen hoe je je kind kunt helpen. Vaak doorlopen kinderen een proces van rouw zonder (zichtbare) problemen. Soms heeft je kind, heb jij als ouder of hebben jullie als gezin behoefte aan een steuntje in de rug.

 

 

Ik kan je helpen bij;

  • overlijden van een dierbare
  • voorbereiding op het sterven
  • contact met een overleden dierbare (mediumschap)
  • ervaren van verbinding met overleden dierbare in je dagelijks leven
  • in gesprek gaan met je kind over de dood
  • bijna dood ervaringen (BDE)
  • ziekte

 

Hoe?

Ieder traject is maatwerk. Samen stemmen we af welke werkvorm en onderwerpen centraal zullen staan. Spel, fantasie en creativiteit zijn termen die mijn aanpak kenmerken. Ik werk vanuit een balans tussen aardse nuchterheid, met beide voeten op de grond staan en ook spiritualiteit, ‘weten’ dat er meer is. Maar ook dat moeilijke momenten bij het leven horen en we die het beste kunnen omarmen. Doodgaan hoort immers bij het leven. Dat probeer ik uit te dragen in mijn werk als therapeut, mijn workshops, boeken en spelmateriaal.

 

Sloompje Slak ®

Mijn kinderboek Sloompje Slak®, knipoog van de sterren neemt kinderen op een speelse manier mee in het proces van sterven en het verschil tussen lichaam en ziel. Meer weten of bestellen? Klik hier.